FRÅGOR OCH SVAR

VANLIGT FÖREKOMMANDE FRÅGOR

För att minska risken för förtida död. Undersökningen ger dig möjligheten att ta ansvar för din hälsa och välbefinnande. Dessutom innebär din situation oftast ett betydande ansvar gentemot din familj och/eller ditt arbete.

Alla, men framförallt de som har ärftlig belastning för allvarliga sjukdomar som cancer, stroke eller hjärtattack, de som närmar sig 50 år och vet med sig att de har ett stressigt arbete, röker eller har andra riskfaktorer.

Det beror på ålder och riskfaktorer, om du är över 50 år rekommenderar vi vart 3:e år. Rådfråga gärna våra läkare om vilket tidsintervall som är lämpligast för just dig.

Vi letar bara efter sjukdomar som man har goda chanser att bota vid tidig upptäckt. Hos 1 av 20 kommer vi att hitta en potentiellt livshotande sjukdom som måste åtgärdas och hos 3 av 10 hittar vi en tidigare okänd allvarlig åkomma. Många ser undersökningen som ett naturligt sätt att öka möjligheten till ett långt och friskt liv. Att känna en viss ambivalens kring en så pass omfattande hälsoundersökning som vi erbjuder är inte alls ovanligt, tvärtom. Andra screeningundersökningar som funnits tillgängliga under en lång tid, som till exempel mammografi, är inte alltid helt självklara ens för den tilltänkta målgruppen. Det gäller även PSA-tester för prostatacancer.

En sjukvårdsförsäkring är bra att ha när du blir sjuk och genomgår behandling. Executive Healths undersökning upptäcker sjukdomarna redan innan du fått symptom. Du ligger på så vis steget före, vilket ökar dina chanser att bli frisk.

Många patienter undrar ofta om deras försäkringsbolag kommer att täcka våra behandlingskostnader. Det beror på din specifika försäkring och ursprungsland. Vi rekommenderar alltid att du först kontaktar ditt försäkringsbolag. Nedan hittar du sammanfattad information baserad på våra patienters erfarenheter:

  • Nationella sjukvårdstjänster (spanska, skandinaviska och engelska)?
    Täcker inte kostnaderna.
  • Privata försäkringsbolag (spanska eller engelska)?
    Vanligtvis täcker de 80% till 100%, förutsatt att din policy stödjer valfri behandling av läkare eller terapeuter. Exempel inkluderar Sanitas Mundi, DKV Mundisalud, Mapfre Mundi, BUPA, med flera. De flesta försäkringsbolag erbjuder ”internationell” eller ”ersättningstyp” alternativ.
  • Skandinaviska privata försäkringsbolag?
    Vanligtvis täcker de 80% till 100%.

Executive Health använder exakt samma teknik och kunskap som de amerikanska klinikerna. Våra svenska läkare har alla mer än 20 års erfarenhet. Svensk sjukvård räknas till den bästa i världen.

Ja, vi har läkare som kunder, även cancerläkare.

Nej, man kan aldrig lämna några garantier om att man är hundraprocentigt frisk. Executive Healths undersökning är den mest avancerade som finns och sannolikheten är mycket hög att man ska hitta en allvarlig sjukdom om man lider av en sådan. Men hundraprocentigt säker kan man inte vara.

Executive Healths läkare förstår att många har klaustrofobi och kan tycka att det är utmanande att vara i en MR-skanner.

Om du informerar oss om detta vid bokning av din undersökning, bjuder vi in dig för att titta på MR-skannern och genomföra en provkörning inne i MR-apparaten.  Du kommer att se att Executive Healths MR-skanners öppning är bredare än i den traditionella medicinska utrustningen. Samtidigt kommer du att få instruktioner om hur du använder en handhållen knapp som kan stoppa skanningen inom några sekunder om du börjar känna oro.

Känner du dig orolig på dagen inför undersökningen kan vi också ge dig milda sedativa och du kan få ha med dig din partner, familjemedlem eller vän bredvid dig under skanningen.

Som det gamla talesättet lyder –  att förebygga är bättre än att bota. Att identifiera riskfaktorer eller specifika tillstånd i ett tidigt skede, innan symtom framträder, ökar möjligheten till en smidigare och mer effektiv behandling.

Klicka här för att skicka oss ett e-postmeddelande, eller ring oss på +46 08 410 957 00.

Om du är över 30 år och intresserad av din långsiktiga hälsa är en Executive Health-undersökning rätt för dig. Vi använder magnetresonanstomografi (MRI) för att få detaljerade bilder av specifika delar av kroppen. MRI är strålningsfritt och har inga kända biverkningar.

Du behöver fasta från kvällen före undersökningen. All nödvändig information och eventuella ytterligare instruktioner relaterade till din undersökning kommer att tillhandahållas av din läkare.

Om du har en pacemaker kommer vi inte att utföra MRI-skanningar på grund av de associerade riskerna.

Vi eftersträvar att identifiera sjukdomar som utgör de främsta dödsorsakerna och deras huvudsakliga riskfaktorer.

Varaktigheten beror på vilken undersökning du väljer. Mer information hittar du i beskrivningen av våra tjänster.

Vi prioriterar våra kunders integritet högt. Dina personuppgifter, undersökningsresultat och bilder hanteras säkert och kommer aldrig att delas ut utan ditt samtycke, i enlighet med GDPR.

Vi ser fram emot att välkomna dig hos Executive Health